Aktiviteter m.m.

KONFIRMANDINDSKRIVNING
Søndag, den . 27. August Kl. 11.00

I forbindelse med gudstjenesten søndag, den 27. august kl. 11.00 er der konfirmandindskrivning for de konfirmander, der skal konfirmeres
St. Bededag den 27. april 2018 i Tandslet kirke.

Selve konfirmandindskrivningen vil ske efter gudstjenesten, hvor menighedsrådet vil være vært ved en frokost på Tandslet Friskole

MUSIKALSK LEGESTUE EFTERÅR OPSTART
Torsdag den 14. september kl. 9.15 - ca. 10.00.

Med salmer og sang ved Tandslet kirke for 1-3 årige med forældre/dagplejerVed Hannelore Nissen-Berdiin.
Forløbet varer 7-8 gange og vi mødes torsdage kl. 9.15 - ca. 10.00 i kirken.

Tilmelding nødvendig på mail: nissen-berdiin@mail.dk eller på Tlf. 61 30 74 46 senest 1. september.

SOGNEUDFLUGT
Møgeltønder- Schackenborg - Højer

Søndag den 17. september 2017 kl. 8 - 18

Afgang kl. 8.00 ved kirken/genforeningsstenen til Møgeltønder kirke. Her deltager vi i gudstjenesten kl. 10.30 ved sognepræst Claus Egelund. Efter gudstjenesten fortæller kirketjeneren lidt om Møgeltønder kirke/sogn.

Frokost med medbragt mad. (håndmadder fra Lysabild kro)

Kl. 13.00 guidet rundvisning på Schackenborg slot. (Bemærk at slottet har trapper)
Medbragt kaffe ved Højer sluse. Forventet Hjemkomst til Tandslet til aften ca. 18.00.
Pris for turen kr. 150,- pr. person.
Tilmelding til: Kirkegårdskontoret på tlf 74 40 71 72 el. på e-mail: graver@tandsletkirke.dk senest: 12. september

Ved tilmelding oplys venligst navn og tlf.nr.

HØSTGUDSTJENESTE
Søndag, den 1. oktober kl.10.00

Bemærk tidspunkt! Her har konfirmandforældrene sammen med konfirmanderne pyntet kirken.

Kom og vær med ved denne festlige gudstjeneste, hvor der efter gudstjenesten er auktion over pynten.

Det indkomne beløb fordeles mellem Folkekirkens Nødhjælp og Kirkens Korshær i Sønderborg.
Når auktionen er færdig er menighedrådet vært ved en høstfrokost.

ANDESPISNING OG FOREDRAGTorsdag den 9. november kl. 18.00 Tandslet Friskole

Menighedsrådet laver "andemad" Tilmelding til: Kirkegårdskontoret på tlf 74 40 71 72 el. på e-mail: graver@tandsletkirke.dk senest: 03. november Ved tilmelding oplys venligst navn og tlf.nr.

Efter spisningen kl. 19.00 BILLED-FOREDRAG

PRAG, VINDUET I EUROPAS MIDTE. Vinduer kan bruges til at kikke ud af og indad. Vinduer kan man kikke op og ned fra. Vinduer kan man åbne lukke, og skjule sig bag - Alt sammen noget i både bogstavelig og i overført forstand, der har været en del af Prags mere end tusindårige historie. Prag har som "Den gyldne Stad" ikke bare været et rigt magtcentrum i det Østrig-Ungarske kejserrige m. imponerende bygningsværker. Den har også været en kulturel smeltedigel mellem Øst og Vesteuropa. Midt mellem de mange hyggelige ølstuer og meget andet godt har den tjekkiske hovedstad til tider været midtpunkt i voldsomme konflikter af både politisk og kulturel men også religiøs art, der ofte også har haft rod i en national stolthed.

Her begyndte en af de mest voldsomme og blodige krige man har haft i Europa - 30 årskrigen - netop i et vindue. Jan Hus, Tycho Brahe, Franz Kafka, Vaclav Havel
er bare nogle af de navne der knytter sig til byen, hvor man stadig kan strides om hvem der lukkede vinduet, efter at have skubbet andre ud af det. Kom og få et blik ikke bare ind i Prags historie men også et kik ind af det vindue, der er Prags nutid.

ETISK RÅD
Torsdag, den 30. november kl 19.00 i Tandslet Præstegård

Sognepræst Anders Raahauge, som jo nok vil være de fleste bekendt her på stedet, er udover at være sognepræst ved Sct. Marie Kirke også Mag. art. i Litteraturhistorie og kulturjournalist. Men han er også, hvad der er nok så vigtigt for aftenenes foredrag medlem af Det etiske Råd, som rådgiver politikere og andre beslutningstagere i Danmark i vanskelige etiske dilemmaer, der ofte har både livet og døden som indhold, og som derfor også har stor indflydelse på, hvordan vi lever med hinanden. Anders Raahauge, der som skribent ved Kristeligt Dagblad også har fingeren på pulsen, hvad angår den etiske debat, der føres i Europa, vil fortælle om sit arbejde med etikken både ude og hjemme. Kaffe og kage 20, - kr.

SÆRLIGE GUDSTJENESTER M.M.
Reformationsgudstjeneste Gudstjenesten søndag, den 29. oktober kl.19.00 Vil i anledning af 500-året for reformationen stå i reformationens tegn, efterfølgende kirkekaffe.

Allehelgensgudstjeneste
Søndag den 5. november kl. 11.00 Ved gudstjenesten mindes vi sognets døde, og navnene på de, der er døde siden sidste Allehelgen, vil blive læst op. Efterfølgende er der frokost for pårørende i præstegården. Tilmelding til graverkontoret.

Adventsgudstjeneste 1. søndag i advent 3. december kl. 11.00 I år med kaffe og klejner i våbenhuset.

HENT FOLKEKIRKENS KIRKEKALENDER SOM APP.
Få overblik over gudstjenester og arrangementer i din egen sognekirke eller en anden af Folkekirkens kirker her i landet App'en findes til:
i-Phone
- Android-smartphones